imagine articol

Jucatori clujeni la Universiada

Federatia Romana de Baschet a anuntat in aceasta seara ca Romania a primit acceptul FIBA de a participa cu echipele nationale, feminina si masculina, la Universiada din Serbia, care va avea loc intre 1-12 iulie. Printre jucatorii vizati pentru convocare se afla si trei componenti ai U-Mobitelco, plus clujeanul Catalin Baciu (NCAA). Redam integral comunicatul FR Baschet:
"Romania a primit acceptul FIBA World pentru participarea la a 25-a editie a Jocurilor Mondiale Universitare.
Astfel, in perioada 1-12 iulie, Romania va deplasa atat lotul national masculin, cat si lotul national feminin, la Belgrad, orasul care gazduieste Universiada 2009.
Din lot vor face parte jucatori nascuti in 1985 si mai tarziu, conditia obligatorie fiind ca acestia sa fie studenti activi.
Asadar, tinerele sperante ale baschetului romanesc (Blidaru, Silvasan, Chetreanu, Dragusin, Moldoveanu, Baciu, Mandache, Muntean s.a - la masculin; Uiuiu, Pop, Marginean, Iacovita, Hutanu, Sipos, Rus s.a - la feminin) vor participa la una dintre dintre cele mai importante competitii sportive de pe Glob, comparabila chiar cu Jocurile Olimpice.
Desi unii dintre jucatori participa, imediat dupa Universiada, si la Campionatele Europene de tineret, Federatia Romana de Baschet spera ca echipele nationale sa se intoarca de la Belgrad cu rezultate prestigioase, care sa dea sperante ca, in viitor, baschetul romanesc ar putea fi prezent in elita mondiala".

Parteneri