imagine articol

Interviu Ziua de Cluj

Articol de Alin Sutea

Milorad Perovic, omul dorit de clubul clujean pentru coordonarea activităţilor de tineret şi copii, este unul dintre cei mai iscusiţi şlefuitori de talente din fosta Iugoslavie. Milorad Perovic a sosit miercuri seara la Cluj pentru a negocia cu “U” Mobitelco preluarea activităţilor de coordonare a Centrului de Copii şi Juniori, plus a formaţiei de tineret. O altă veste bună pentru fani vine din partea lui Branko Cuic, sârbul fiind şi el foarte aproape de prelungirea angajamentului cu U-Mobitelco.

Milorad Perovic este cunoscut fanilor români după experienţa din sezonul trecut de la Rapid Bucureşti. După ce a preluat formaţia “feroviară”, sârbul a scos-o din anonimat reuşind un parcurs excelent, încheiat în semifinalele cu CSU Ploieşti. Perovic s-a bazat la Rapid pe o echipă formată în mare marte din jucători ex-iugoslavi, printre care Djordje Pantelic şi Zoran Milovic, acum la BCM Piteşti, respectiv CSU Braşov. Sârbul a sosit în cursul serii de miercuri la Cluj, iar azi are programată o importantă rundă de negocieri cu oficialii U-Mobitelco.

Mircea Cristescu spune că a ales să-l contacteze pe Perovic pentru CV-ul său impresionant la nivel de tineret şi juniori. Printre talentele care au trecut prin mâna sârbului se numără “clujenii” Krstanovic şi Cuic, dar şi pivotul de doi metri şi 10 centimetri al celor de la Olympiakos Pireu, croatul Zoran Erceg. “El este primul antrenor la care ne-am gândit pentru proiectul nostru în ceea ce priveşte centrul de copii şi tineret. Nu înseamnă că am şi bătut palma. Există posibilitatea să mai negociem şi cu alţii, însă domnul Perovic este unul din antrenorii extrem de apreciaţi în fosta Iugoslavie la acest nivel. Eu nu m-am gândit niciodată la performanţele pe care le-a avut la nivel de seniori, deşi sunt de apreciat. Am primit referinţe foarte bune despre el de la Zoran Krstanovic şi Branko Cuic, jucători care au colaborat cu el într-un anumit punct al carierei lor”, a declarat Cristescu.

O altă mutare care se preconizează a fi ca şi rezolvată este prelungirea contractului lui Branko Cuic. Preşedintele U-Mobitelco a şi declarat că mai sunt puţine lucruri de pus la punct. “Ştiu că Branko doreşte să continue aici, noi îl dorim alături de noi, însă trebuie să ne aşezăm la masa negocierilor şi să discutăm. Din păcate, nu ştim încă bugetul pe care ne bazăm, iar de asta depinde tot”, a explicat Mircea Cristescu.

(...)
 
Participarea în Europa depinde de buget

O obişnuită a competiţiilor continentale în ultimii trei ani, U-Mobitelco are emoţii cu privire la participarea în Europa pentru sezonul ce vine. “Ne putem înscrie în orice competiţie, cu excepţia Euroligii, bineînţeles, însă, totul depinde de buget. O să port o discuţie cu finanţatorul Valentin Nica, iar apoi, cu partenerii locali, să ştim pe ce bani ne putem baza”, a spus Mircea Cristescu, preşedintele executiv al U-Mobitelco.

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit