imagine articol

Interviu Marcel Tenter - halfcourt.info

Marcel Tenter a fost de curand numit antrenor principal la U-Mobitelco Cluj Napoca, una din echipele de referinta din divizia A romaneasca.

La sfarsitul lunii iulie va merge in Grecia, la un clinic care va consfinti cursul de antrenori organizat si licentiat de FIBA, la care a participat in ultimii 2 ani.

      - Marcel Tenter,inca odata felicitari ! Cum te simti ca nou antrenor al fostei tale echipe ?
      - Desigur multumit, insa sunt constient ca greul de acum incepe doar. E o mare schimbare pe linie profesionala si da, sunt foarte concentrat ca acest nou inceput sa fie unul de bun augur.

      - Care va fi filozofia ta ca antrenor ?
      - De-a lungul timpului, cu experienta acumulata ca jucator si in ultimii ani ca antrenor, desigur am invatat foarte mult si mi-am format propria filozofie asupra modului in care vreau sa joace echipa mea. In acest cadru ne vom concentra foarte mult asupra unei aparari individuale si collective agresive exacte, iar in atac cuvantele de ordine vor fi joc simplu, rapid, curat, colectiv, efficient.

      - Care sunt primele 3 lucruri pe care le vei schimba ?
      - Ma voi concentra asupra disciplinei jucatorilor (tactica, individuala), asupra omogenizarii grupului cat mai rapid si voi distribui rolurile lor in cadrul echipei in asa fel incat fiecare membru al echipei sa fie constient cat mai rapid de responsabilitatile care ii sunt cerute.

      - Care este programul antrenorului Tenter in urmatoarele sapatamani ?
      - Programul meu este destul de incarcat. Pana de curand am avut competitii la nivelul div B si U20, saptamana aceasta particip la un Coaching Clinic in Belgrad si voi viziona turneul premergator Universiadei, la care vor participa USA, RUSIA, CANADA si SERBIA. La mijlocul lunii iulie voi participa la FEEC, la care am examinarea finala dupa un curs de trei ani organizat de FIBA. Apoi, din 30 iulie, incepe pregatirea centralizata cu U Mobitelco.

      - Cum va adaptati la recesiunea economica de care se vorbeste din ce in ce ami mult ? Va afecta ea bugetul echipei, si implicit jocul si rezultatele ei ?
      - Cred ca toate echipele din liga noastra vor fi afectate de recesiunea economica. In ce masura, ramane de vazut. Si echipa noastra va resimti acest soc economic, deoarece bugetul nostru nu va fi la fel de mare ca si cel de anul trecut. Insa cu putin noroc, vom avea o echipa competitiva. Desigur, cu bani multi, poti lua jucatori foarte valorosi, insa nici asta nu ofera nici o garantie despre jocul echipei. Eu voi merge pe un nucleu de jucatori care se cunosc intre ei, la care vom adauga doar jucatori care sa se potriveasc acestui angrenaj.

      - Care sunt jucatorii care au plecat ?
      - Jucatorii straini, cu exceptia lui Cuic si Krstanovic. Cu unii jucatori romani suntem in curs de negocieri, altii au semnat deja.

      - Ce jucatori ti-ai dori sa ai in echipa la anul ? Ati semnat deja pe cineva sau vizati pe cineva in mod deosebit ?
      - Am in vizor cativa jucatori pe care mi-i doresc in echipa. N-am sa fac public numele lor. Insa sunt jucatori atletici, care vor sa joace colectiv si care vor sa se identifice cu echipa noastra.

      - Cum se va schimba tactica echipei in lumina noilor reglementari privind numarul de jucatori romani si straini ?
      - Nu se va schimba dramatic fata de anul trecut. Daca se introducea reglementarea cu doi jucatori romani in teren, atunci da, era o mare schimbare. Asa, aceasta prevedere faciliteaza intrarea jucatorilor romani in teren, insa nu schimba lucrurile foarte mult din punct de vedere tactic, in special la echipa mea, unde oricum aveam jucatori romani valorosi.

      - Marcel Tenter, mult succes !
      - Multumesc mult, la fel si voua.

Interviul poate fi accesat la www.halfcourt.info.

Parteneri