imagine articol

Infrangeri la scor

Tricolorii au fost invinsi categoric in ambele meciuri de la Atena, de multipla campioana a Greciei, marti cu 88-46 (48-28), şi in aceasta seara, cu 102-57 (56-18).

Partida din aceasta seara a reprezentat şi prezentarea oficială a naţionalei Greciei, pentru Campionatul European din Polonia, care va debuta în 7 septembrie.  
Tricolorii au condus doar în debutul primului sfert, cu 3-0 şi 5-3, după care experienţa net superioară a vicecampioanei mondiale şi-a spus cuvântul în fecare fază a jocului. Apogeul a fost atins in sfertul secund, când tricolorii au reuşit să înscrie doar cinci puncte, exact ca in meciul de marti. "Revansa" a venit in sfertul trei, cand grecii erau deja siguri de victorie, au scazut turatia motoarelor, astfel ca Romania se poate lauda ca a invins in acel sfert, cu 19-16 (72-37). Gazdele si-au luat revansa in ultimul sfert, cand au aratat ca spectacolul, dar si realizarile pe tabela de marcaj, sunt doar o formalitate.
Marcatorii României au fost Silvasan 10, Nicoara 10, Dragusin 10, Mandache 8, Moldoveanu 6, Blidaru 5, Capusan 3, Muntean 3, Jucan 2.
Jucatorii nostri, Mihai Silvasan, Paul Chetreanu si Florin Muntean au intrat inca de pe parcursul primelor doua sferturi. Grecii l-au remarcat pe Florin Muntean, care la cei 19 ani, le-a atras atentia prin calitatile din aparare. Silvasan a jucat cel mai mult, avand dificultati pe alocuri de la 6.25 metri, dar reusind o faza spectaculoasa cu sase minute inainte de final, cand a interceptat in aparare, a marcat pe contraatac si a transformat si libera, dupa ce a fost faultat. Ultimul sfert a fost prolific pentru Silva, dar si pentru mezinul Florin Muntean, care a reintrat in ultimele doua minute si a marcat fara complexe de la trei puncte.  
La meciul din aceasta seara a asistat si fosta mare jucatoare a Universitatii Cluj, Enyedi Tunde.
Pentru Romania urmeaza deplasarea in Cipru, in meciul oficial din 15 august, din preliminariile CE din 2009 (Divizia B).

Foto: adevarul.ro

Parteneri