imagine articol

Înfrângere usturătoare cu BC CSU Sibiu

U-Banca Transilvania și BC CSU Sibiu au disputat sâmbătă seara ”Derby-ul Ardealului” într-o Sală Polivalentă aglomerată, 5.500 de spectatori dorind să vadă spectacolul pus în scenă de cele două echipe. 

BC CSU Sibiu a început în forță cu trei aruncări de la distanță, reușite de Pratt, Laser și Kinnard, în timp ce băieții noștri au avut probleme cu precizia la aruncările din căciulă. La jumătatea sfertului, oaspeții conduceau cu 11-4, dar Kromah a dat semnalul revenirii cu o aruncare de trei puncte. Tot el a pătruns la faza următoare și a provocat al treilea fault al lui Cooper (9-11, min. 6). Imprecizia aruncărilor noastre a fost estompată de recuperările ofensive reușite de Barro, iar Kuti a încheiat magistral prima repriză cu o aruncare de la zece metri, pe sirenă, punând U-Banca Transilvania pentru prima dată la conducere: 19-17.

Încet-încet, U-Banca Transilvania a apăsat pe accelerație, dar Laser a ținut Sibiul în viață cu o aruncare de la distanță, iar Silvășan a cerut timp de odihnă după primele două minute de joc (25-24, min. 12). Defensiva noastră a devenit mai agresivă, sibienii au început să piardă mingi, transformate rapid de băieții noștri în puncte, iar peste alte două minute a fost rândul lui Fleșeriu să își cheme baschetbaliștii la o ședință (32-24, min. 14). 

Peste alte două minute, a venit rândul lui Silvășan să ia măsuri, întrucât lucrurile nu decurgeau cum trebuie și sibienii se apropiau pe tabelă (32-28, min. 16). Ca simetria să fie perfectă, Fleșeriu a răbdat fix două minute până când a cerut cel de-al doilea timp de odihnă, (36-28, min. 18), însă până la pauză nu s-a mai întâmplat mare lucru și U-Banca Transilvania a mers la vestiare la adăpostul fragil a două posesii (38-33).

Revenirea sub panou a lui Ousmane Barro avea să se simtă încă de la pauză, acesta culegând până atunci șase mingi din cele 24, perioadă în care oaspeții au reușit doar 16 recuperări. Grija băieților noștri față de minge nu a fost la cele mai înalte cote, U-Banca Transilvania pierzând opt mingi, față de doar patru consemnate în dreptul sibienilor. 

La reluare, sibienii au resetat rapid tabela, egalând după doar un minut de joc (38-38). Au avut forța să treacă la conducere doar la mijlocul secvenței, când cuplul Laser - Kinnard a început să facă spectacol. Mihai Silvășan a încercat să oprească apetitul ofensiv al celor doi printr-un timp de odihnă (43-48, min. 25), însă aceștia au demonstrat că se poate înscrie de oriunde, oricât de bine ai fi apărat. 

Recitalul celor doi a continuat, iar acest lucru, coroborat cu un atac total lipsit de inspirație de partea noastră, a dus la desprinderea clară a Sibiului până la finalul sfertului (49-65).

Obligați de scor să se apere și mai agresiv, baschetbaliștii noștri au ridicat intensitatea, iar Lapornik a început să găsească coșul de la distanță, iar diferența a ajuns din nou la cote digerabile (60-70, min. 34). Două minute mai târziu, Dan Fleșeriu a încercat printr-un time-out să își reconecteze băieții la meci, întrucât U-Banca Transilvania părea să aibă la îndemână revenirea (63-72, min. 36). 

Sibiul s-a concentrat, a început să înscrie la aproape fiecare atac, astfel că diferența a ajuns insurmontabilă în timpul avut la dispoziție. 

BC CSU Sibiu administrează, astfel, cea mai drastică înfrângere echipei noastre, însă U-Banca Transilvania rămâne liderul la zi al Ligii Naționale.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

”Din păcate, nu am făcut față acestui meci. În primul rând, cred eu, nu am fost din punct de vedere mental acolo unde trebuia să fim, să ne ridicăm la importanța meciului. Am început relativ bine, am terminat în avantaj la pauză, am vorbit niște lucruri în vestiar și s-a întâmplat total opusul, am primit 32 de puncte în sfertul al treilea și am marcat doar 11, doar din cauza unor greșeli mentale pe care le-am făcut. Nu am reușit să îi stopăm pe principalii lor jucători, știam că Laser, Pratt și Kinnard, care azi a avut un meci extraordinar, sunt principalele pericole, însă din păcate nu am reușit să îi stopăm și Sibiul a reușit o victorie pe deplin meritată, îi felicit pentru asta. Nu vreau să găsesc nicio scuză, dacă vrem să performăm la nivelul acesta, în două competiții, trebuie să ne găsim puterea mentală să facem față. E vorba doar de greșeli mentale, nu au fost fizice, generate de oboseală fizică, au fost greșeli mentale”

U-Banca Tranilvania - BC CSU Sibiu 70-86 (19-17, 19-16, 11-32, 21-21)

Parteneri