imagine articol

Înfrângere pentru tricolori și în al doilea amical cu Israelul

Echipa națională de baschet masculin a României a pierdut și cel de-al doilea meci amical în compania unei alte gazde a EuroBasket 2017, Israel. Meciul a fost controlat în cea mai mare parte a sa de către tricolori, însă oaspeții au revenit puternic pe final și au câștigat, grație în special preciziei de la linia de libere. 

România - Israel 81-85 (25-18, 19-22, 23-22, 14-23)
Marcatori:
Moldoveanu 27 (6 rec., 1 p.d.), Watson 18 (1 rec., 6 p.d.), Baciu 12 (6 rec., 1 p.d.), Paliciuc 10 (4 rec., 1 p.d.), Mandache 7 (3 rec., 2 p.d.), Olah 3 (3 rec., 2 p.d., 1 capac), Calotă 2 (2 p.d.), Orbeanu 2 (1 rec., 1 p.d., 1 int.), Nicolescu (4 rec., 1 int.), Nicoară (2 rec., 2 p.d., 1 int.). Au mai jucat Tudor, Petrișor. 

Pentru oaspeți, au punctat Casspi 16, Pnini 11, Ohayon, Blayzer și Dawson câte 10, Zalmanson și Mekel câte 8, Halperin 7, Chubrevich și Howell câte 2, Kadir 1. Au mai jucat Simhon și Timor.

Meciul a fost dominat în cea mai mare parte a sa de către tricolori, care au reușit încă din finalul primului sfert să pună cinci puncte în plus pe tabelă. În ciuda unei reveniri rapide a israelienilor în sfertul secund, finalul celei de-a doua perioade a aparținut, din nou, elevilor lui Marcel Țenter.

Scenariul s-a repetat și în sferturile trei și patru, baschetbaliștii din Țara Sfântă reușind chiar să treacă în avantaj cu patru minute înainte de final. 

În ultimele minute, israelienii au reușit să înscrie nu mai puțin de 10 libere din tot atâtea încercări, astfel că oaspeții își trec în cont a doua victorie cu tricolorii, însă jocul naționalei noastre a fost unul curajos și, pe alocuri, inspirat. 

Kuti Nandor nu a fost folosit, pentru a nu se risca o agravare a accidentării ușoare suferite în partida de vineri. De asemenea, Rolland Torok nu a evoluat în acest joc.

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit