imagine articol

Hotarari Birou federal

COMUNICAT FR BASCHET

Stabilirea ordinii de zi a Adunarii Generale a FR Baschet din data de 27.04.2009

Propunerile Biroului Federal pentru Adunarea Generala din data de 27.04.2009:
- CN Divizia A Feminin va avea in componenta 16 echipe, iar ca sistem de desfasurare va fi organizat sub forma de turnee de departajare, A1, A2 (respective 1-8; 9-16) si tur/retur play-off.
- Organizarea CN streetball.
- Organizarea CN baschet in fotoliu rulant.
- Cupa Romaniei se va desfasura fara restrictii de efectiv (jucatori romani sau straini, comunitari sau extracomunitari)
- Faza I a play-off-ului CN masculin si feminin sa se dispute dupa sistemul cel mai bun din 5 jocuri, faza finala cel mai bun din 7 jocuri.

La solicitarea echipelor participante si tinandu-se cont de conditiile de austeritate financiara turneele grupelor semifinale la junior U16 si U14 masculin si feminin se vor desfasura cu 2 etape/zi.

Turneele semifinale la U18 masculin si feminin se vor disputa cu o singura etapa/zi si la fel toate turneele finale U20, U18, U16, U14 masculin si feminin.

Aprobarea propunerii de stabilire a unui nou record mondial, minim 1000 de jucatori care joaca baschet in acelasi timp, Sibiu 2009, solicitata de Asociatia "Al 6-lea jucator".

Infiintarea Comisiei de Etica a FR Baschet, Presedinte Doru Giugula, membri: Vasile Popa si Octavian Vestinian.

Pentru turneul Final 4 al Cupei Romaniei feminin, la solicitarea echipei U Trustul CRE Cluj-Napoca de retragere din motive de efectiv, a fost inlocuita cu opozanta din faza eliminatorie, Sportul Studentesc, respectiv Lotul National U18 feminin al Romaniei.

La propunerea Presedintelui CCAB, Biroul Federal al FR Baschet aproba scoaterea arbitrului Marius Udrica din Colegiul Central al Arbitrilor.

Se nominalizeaza antrenorii romani participanti la Programul FIBA Europe pentru perioada 2009-2011: Tanase Catalin, Pop Calin, Dan Dacian.

Se voteaza in unanimitate propunerile de taxe si baremuri care vor fi inaintate Adunarii Generale a FR Baschet din 27.04.2009.

Se acorda premiile de excelenta in activitatea de baschet, premii in valoare de 5000 de EUR cluburilor care in cei 4 ani de mandat au promovat cei mai multi jucatori la echipele nationale participante la Campionatele Europene.

Se acorda "Premiul Special" pentru antrenorii care au promovat cei mai multi jucatori la echipele nationale de junior si tineret in valoare de 1000 de EUR.

Se acorda "Premiul Special" pentru selectie, in valoare de 1000 de EUR, antrenorului cu cea mai buna selectie a jucatorilor la categoriile U14 si U 15 masculin si feminin.

Parteneri