imagine articol

Echipa noastră, remarcată la finalul sezonului în Basketball Champions League

În acest weekend s-a tras cortina peste sezonul 2021/2022 al Basketball Champions League. Final Four-ul de la Bilbao a fost adjudecat de Tenerife, care a învins-o pe Manresa cu 98-87. În finala mică, MHP Riesen Ludwigsburg a depășit-o pe Hapoel Holon cu 88-68.

Tot în acest weekend s-au acordat și premiile individuale. Astfel, merită evidențiat faptul că Mihai Silvășan s-a regăsit printre cei nominalizați la titlul de antrenorul anului. Tehnicianul nostru a ocupat locul trei în ierarhia finală, obținând 13% dintre voturi. Titlul a fost adjudecat de Pedro Martinez de la Manresa.

De asemenea, Elijah Stewart a fost ales în a doua echipă ideală a turneului, alături de  Marcelinho Huertas (Lenovo Tenerife), Joe Thomasson (BAXI Manresa), DeVaughn Akoon-Purcell (Galatasaray Nef) și Ian Buva (Rytas Vilnius). 

Elijah Stewart

Stew a înregistrat medii de 13.0 puncte, 3.8 recuperări și 0.8 pase decisive în acest sezon al Basketball Champions League. În plus, cea mai spectaculoasă fază a sezonului a fost reușită de Elijah, în primul joc cu MHP Riesen Ludwigsburg. Atunci, Stew a zguduit panoul cu un slam-dunk, venit pe urma unei pase de la Brandon Brown.

Cel mai important aspect este legat suporteri. Drept dovadă, nicio echipă din actuala stagiune a Basketball Champions League nu a avut mai mult de 8.200 de fani în sală. U-Banca Transilvania s-a bucurat de două partide cu 10.000 de suporteri, un record al competiției.

Parteneri