imagine articol

Echipa noastră este alături de organizația EUforTrisomy21 România

Pe data de 21 martie este sărbătorită, la nivel european, Ziua Copiilor cu Sindrom Down. Iar EUforTrisomy21 este o asociație internațională, care își propune să facă și mai înțeleasă această problemă de sănătate, identificată drept principala cauză a retardului mintal ușor. 

Sindromul Down este cauzat de prezența unui cromozom 21 în plus, asta înseamnă un număr total de 47 de cromozomi. Acest cromozom suplimentar produce probleme în timpul dezvoltării creierului, dar și a dezvoltării trăsăturilor fizice. Pacienții cu această boală prezintă un anumit grad de dificultate de învățare (care poate fi ușor, moderat sau sever), dar și unele dizabilități care se mențin pe tot parcursul vieții și pot scurta speranța de viață a bolnavului. 

Se estimează că în România peste 4.000 de persoane suferă de această boală. Pe de altă parte, un pacient cu sindrom Down, dacă are parte de o îngrijire adecvată, poate duce o viață aproape normală. Drept dovadă, numeroși copii cu Sindrom Down sunt implicați în diverse activități sociale, culturale sau sportive și reușesc să ofere un exemplu prin realizările lor. 

U-Banca Transilvania este alături de EUforTrisomy, iar jucătorii au purtat șosete albe și negre la ultimul antrenament, deoarece șosetele de diferite culori reprezintă un simbol pentru Sindromul Down. 

EUforTrisomy21, organizație gândită de părinții copiilor cu Sindrom Down este prezentă și în România și poate fi găsită printr-un click AICI.

HAIDE "U"
0

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit