imagine articol

Derby-ul Conferinței A oferă o dispută între Rapid și U-Banca Transilvania

După succesul cu Brescia din 7Days EuroCup, baschetbaliștii noștri pleacă sâmbătă spre București, pentru cel mai dificil meci de până acum în Liga Națională. Trupa condusă de Mihai Silvășan o înfruntă duminică pe Rapid București, într-un joc ce contează la etapa cu numărul VII.  Încleștarea se va desfășura la Sala Rapid din capitală și va demara la ora 20:00 în direct la Digi Sport și Prima Sport. 

 

Cu alte cuvinte, întâlnirea aduce față în față două dintre grupările cu pretenții în actualul sezon. Mai mult, combatantele au același bilanț, și anume cinci succese din tot atâtea posibile. Drept urmare, Rapid și U-Banca Transilvania își împart prima poziție în clasament.

 

Giuleștenii au, probabil, una dintre cele mai redutabile formații din istorie. Rapid și-a creionat o echipă de top pentru a marca așa cum se cuvine centenarul clubului, așa că a semnat câțiva baschetbaliști de valoare. Un nume important este cel al americanului Darius Johnson-Odom, care a evoluat în NBA și în ligile puternice din Europa. Johnson-Odom este și unul dintre cei mai buni marcatori ai vișiniilor, cu o medie de 14.0 puncte, 4.0 pase decisive și 2.7 recuperări.

 

S-a remarcat până acum și Tyler Stone, care izbutește statistici de 23.2 puncte, 10.0 recuperări și 3.4 pase decisive. Rapidul a mutat și la capitonul jucătorilor români, transferându-i pe Alexandru Olah sau Marcu Badiu. Rapidiștii sunt antrenați de către fostul selecționer, Tudor Costescu, și au învins-o ultima dată pe CSM Târgu Mureș cu scorul de 81-62.

 

De partea cealaltă, alb-negrii au moralul ridicat grație succesului repurtat pe teren propriu cu Germani Brescia. U-Banca Transilvania are două victorii și trei înfrângeri în 7Days EuroCup. Pe de altă parte, în campionat am depășit-o ultima dată pe CSM Târgu Jiu. Din fericire, nu avem probleme de efectiv înaintea disputei cu Rapid. Odată ce se va încheia încleștarea, Richard și compania vor zbura în Turcia, pentru meciul cu Bursaspor. 

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

 

Rapidiștii sunt principalii contracandidați la primul loc în conferință, și-au întărit lotul extrem de mult față de sezonul trecut. Au aspirații înalte, își doresc să câștige orice meci. Au investit mult în acest sezon și cu siguranță va fi o partidă puternică. Cei de la Rapid s-au pregătit până acum doar pentru meciul cu noi, întrucât nu au avut etape foarte dificile. Cu siguranță vor fi motivați să ne învingă. Mergem acolo pregătiți și trebuie să jucăm un baschet de calitate pentru a reuși să învingem. 

 

 

HAIDE "U"
24

Parteneri