imagine articol

Deplasare în Franța pentru U-Banca Transilvania

U-Banca Transilvania a plecat marți spre Franța, acolo unde va juca al doilea meci în BKT EuroCup. Alb-negrii o înfruntă miercuri, 2 octombrie 2024, pe JL Bourg. Confruntarea va începe la ora 20:30 și va fi transmisă în direct pe platforma online Prima Sport, precum și pe Euroleague TV.

Trupa lui Mihai Silvășan nu a avut parte de un debut fast în actualul sezon competițional. Am pierdut săptămâna trecută acasă cu Cedevita Olimpija Ljubljana, scor 93-86. Clujenii au cedat apoi și în prima etapă a Ligii Naționale, împotriva rivalilor orădeni, scor 72-61. Drept urmare, Richard și compania sunt hotărâți să obțină un prim rezultat pozitiv.

Misiunea nu va fi ușoară, întrucât ne măsurăm forțele cu una dintre grupările puternice din Franța. JL Bourg a ajuns până în finala BKT EuroCup în stagiunea precedentă. Totodată, alb-roșii au repurtat un succes în etapa inaugurală, 100-80, împotriva celor de la Hamburg. Prin cele 18 puncte, Adrian Nelson a fost cel mai bun marcator al francezilor. La rândul său, Jean-Marc Pansa a izbutit 16 puncte și 2 recuperări.

În ProA, JL Bourg a pierdut în weekend în fața puternicei ASVEL Lyon cu scorul de 94-85. Experimentatul Brandon Paul a totalizat 18 puncte și 3 recuperări, în vreme ce Hugo Benitez a strâns 16 puncte. Echipa antrenată de către Frederic Fauthoux se află pe locul 8 în campionatul intern, cu un bilanț de o victorie și o înfrângere.

Meciul de miercuri va fi condus de o brigadă alcătuită din Miguel Angel Perez (Spania), Sergio Silva (Portugalia) și Adar Peer (Israel).

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Jucăm cu finalista de anul trecut, cu una dintre echipele favorite la câștigarea grupei și printre favoritele la câștigarea competiției. Sunt o echipă atletică, puternică, joacă un baschet agresiv, în viteză. Au avut un început de sezon foarte bun, spre deosebire de noi. Nu ne aflăm în cea mai bună perioadă, dar mergem acolo să ne jucăm șansa. Cu siguranță ne vom lupta pentru victorie și vrem să arătăm un baschet de calitate, mai bun decât până acum.

Patrick Richard, căpitan U-Banca Transilvania

De abia așteptăm să revenim pe teren. Am pierdut primele meciuri ale sezonului și vrem să ne revenim. Vom juca în deplasare, într-o sală unde nu se câștigă ușor. Am văzut acest lucru în ultimii ani. Noi continuăm să muncim, să construim și să devenim mai buni. Luăm fiecare meci pe rând și suntem dornici să jucăm cu gândul la victorie.

HAIDE "U"
0

Parteneri