imagine articol

Declaratii, 31 martie

Despre meciul cu Energia Rovinari
Tab Baldwin: "Dupa meci, Mircea Cristescu mi-a spus ca trebuie sa dam medicamente fanilor, am fost de acord si cred ca e nevoie de doza dubla, la cum am jucat. Rovinari a jucat foarte bine, in fata noastra a fost cea mai buna echipa de shooteri din Europa. Noi am avut spirit de lupta si intr-un final am gasit drumul spre victorie, dupa un meci in care nu au intrat aruncarile de la 3 puncte, iar ajutorul lui Krstanovic sub panou si al lui Roberts au fost esentiale. In repriza a doua am avut o defensiva solida. Am fost usurat si multumit de cateva aspecte".

Despre meciul cu Gaz Metan Medias
Tab Baldwin: "Echia din Medias este cu totul alta fata de cea din tur, are si alt antrenor, iar in retur a avut perioade grele, dar a obtinut si victorii importante. Stim ca e obligatoriu sa jucam asa ca la Pitesti, intr-o sala in care vom lupta si cu atmosfera creata de fani. Trebuie sa bagam mingea in cos cum se spune, dar si sa ne aparam eficient. In aceasta saptamana nu il avem la pregatiri pe Szijarto, care are o afectiune la picior si de aceea nu a jucat nici cu Rovinari. Vom vedea daca se va reface pana la ora meciului".
Mircea Cristescu: "Meciul de la Medias va fi ultimul din retur, rezultatul sau, coroborat cu altele, urmand a stabili pozitia noastra la intrarea in play-off, adica locul 3, 4 sau 5. Prima noastra obligatie este sa castigam la Medias si apoi vom vedea ce va fi. Medias va fi o nuca greu de spart acasa, nu are nimic de pierdut. Corect ar fi ca toate meciurile din aceasta ultima etapa sa se joace la aceeasi ora, ori vineri, ori sambata".

Despre echipa si play-off
Tab Baldwin: "Vom juca cu orice adversar in play-off, nu se mai pune problema de preferinte. E clar ca nu sunt multumit total de echipa, dar vreau sa cred in lucruri pozitive si sa le transmit acest lucru jucatorilor. Este de ales ce spui despre echipa, la meciuri sau la antrenamente. Fanii platesc bilet, au dreptul sa spuna ce vor, dar nu cred ca toti fanii sunt la fel de grozavi ca majoritatea, cei care sunt alaturi de noi".
Mircea Cristescu: "Daca fanii ajung sa schimbe un antrenor, cum s-a intamplat la fotbal, e trist. Antrenorii trebuie schimbati de conducere. In privinta play-off-ului vreau sa spun ca nu sunt de acord cu sistemul actual. Play-off-ul este spectaculos in acest context. Castigi, mergi mai departe, pierzi, ramai pe loc. Personal, consider ca primul tur ar trebui sa se joace din cinci meciuri. Din trei meciuri, e posibil sa prinzi o zi slaba acasa si sa ruinezi un an de munca. Semifinalele ar merge apoi tot din cinci meciuri, iar finala din sapte meciuri, cum a fost anul trecut. Nu stiu de ce s-a schimbat sistemul. La sedinta de birou federal de anul trecut cineva a propus finala din cinci meciuri, s-a votat si cum sunt 15 membri, asa a ramas. Azi am primit si raspunsul la memoriul facut dupa meciul cu Elba Timisoara, in care federatia ne informeaza ca arbitrajul a fost corect". 

Parteneri