imagine articol

Declaratii, 3 noiembrie

La conferinta de presa de marti, organizata in vestiarul arbitrilor , au participat jucatorul Miljan Medvedj, antrenorul principal Marcel Tenter si presedintele executiv Mircea Cristescu. Miljan Medvedj: "Vom intalni o echipa foarte buna la debutul in CEBL, care provine dintr-un campionat bun. Noi trebuie sa ne vedem de jocul nostru, pentru ca in ultimele meciuri am avut si evolutii oscilante, probabil si din cauza lipsei de concentrare. Personal, am avut si eu ghinion la unele aruncari, cred ca si din cauza oboselii, avand in vedere ca am pierdut doua saptamani de pregatire, cand am fost accidentat. Vreau sa le spun fanilor nostri sa fie alaturi de noi. Haide U!". 

Marcel Tenter: "Întâlnim un adversar valoros, care anul trecut a câştigat Cupa Europei Centrale. Au trei jucători din naţionala Ungariei, doi americani cu calităţi, iar echipa are un joc omogen. Nu au început prea bine campionatul intern, au castigat doar doua meciuri din cinci, iar noi trebuie să speculăm asta. Am vazut echipa lor la lucru. Mergem la Szekesfehervar cu gândul la victorie, trebuie să câştigăm acest meci. Nu avem probleme de sănătate, cu excepţia nasului rupt al lui Branko Cuici, care a jucat deja două meciuri în această situaţie, ca un erou. În Ungaria, probabil va trebui să poarte mască, daca va reusi sa o suporte. Despre grupa noastra pot spune dupa ce am vazut cele doua adversare ca cehii par cei mai puternici la prima vedere. In campionatul Ungariei se joaca mult mai fizic, arbitrii vor fi tot de acolo si va conta cum ne vom adapta la acest tip de joc. Fundasul de la Albacomp este si fundasul nationalei Ungariei. Cand jucam la Kaposvar ne-am intalnit, el era junior, iar apoi a mers la Bonn si ne-am revazut din nou, jucand si eu in Germania. Este cel mai bun jucator al lor in acest debut de campionat". 

Mircea Cristescu: "Vom încerca să avem un meci foarte bun. Suntem probabil în cea mai grea grupă, cu câştigătoarea Albacomp şi cehii de la BK Prostejov, dar avem şansa noastră şi trebuie să profităm de faptul că e debutul şi putem produce o surpriză în Ungaria. Nu putem compara cele doua campionate, dar cred totusi ca cel din Romania este un pic mai puternic. Ma bucura revenirea lui Flavius Lapuste, care este la 80 la suta din potentia, si cred ca ne va ajuta mult. Vom face deplasarea cu avionul, acolo avand programate doua antrenamente. Meciul va fi de la ora 19.00, ora Ungariei, noi urmand sa revenim joi la Cluj". Mircea Cristescu a mai facut referiri si la faptul ca a purtat discutii cu jucatorii pe tema virusului gripal AH1N1, recomandandu-le sa respecte toate indicatiile medicale in privinta preventiei.

Rezultatele echipei Albacomp in campionatul intern, pana in prezent:Albacomp vs Kormend    91-86Soproni vs Albacomp    103-98Albacomp vs Dombovar    104-100Falco vs Albacomp    98-76PVSK Pannon vs Albacomp    77-73.

Albacomp joacă la Alba Regia Sportcentrum (capacitate de 2.500 locuri), fiind antrenata de sarbul Srecko Sekulovic. Dupa cinci meciuri in campionatul intern, fundasul Balazs Simon este cel mai bun marcator al lui Albacomp, cu medii de 18.4 puncte, 3.2 pase decisive şi 2.0 recuperări, pe meci.

Parteneri