imagine articol

Declaraţii 22 ianuarie

Mircea Cristescu: "Cred că LeVar şi-a învăţat lecţia în viaţă, că nu numai anumite lucruri contează. În vară am vrut să continuăm împreună, am avut discuţii, dar avea oferte mult mai avantajoase. În tur, am ţinut legătura cu el, ca şi cu ceilalţi foşti jucători ai noştri, Krstanovic şi Buckman. Ca dovadă, pe Krstanovic l-am readus la echipă, în timp ce Buckman are şi acum alte planuri. LeVar mi-a fost ca un copil de suflet, dar în acest moment pe poziţia lui nu mai aveam nevoie. Sunt acolo Szijarto, Silvăşan, Gibson, Cuic şi cu toţii merită prima şansă, având în vedere că sunt alături de noi din vară. Sincer, Seals nu a stat la Cluj trei ani, pentru că nu a fost dorit, ci dimpotrivă. Dacă mai aduceam acum o extremă, adică pe el, era mai complicat, în condiţiile în care aveam mare nevoie de un fundaş şi un pivot. În vară am gândit structura echipei pentru a forma un lot tânăr, cu care să atacăm rezultate în cupele euroopene, în 2-3 ani. Din păcte, nu toţi jucătorii aduşi au fost ce am dorit şi am fost obligaţi să facem modificări. Suntem o echipă cu medie de vârstă mică, cu cinci jucători clujeni şi încă doi români de valoare promovaţi".

Marcel Ţenter: "Am avut pregătire bună între tur şi retur, dar meciurile jucate, cu Sibiu şi Rapid, nu ne-au ajutat să ne dăm seama de forţa reală a echipei. Abia acum, în meciul cu Dinamo, de sâmbătă, vom vedea exact unde ne situăm. Trebuie să demonstrăm că alcătuim o echipă puternică şi că ne putem bate cu orice adversară. Transferurile efectuate ne dau speranţe că returul va avea o altă faţă pentru noi. Acum, suntem concentraţi pe meciul cu Dinamo, care a demonstrat o creştere de formă la finalul turului, e o echipă bună, cu joc complet. Noi ne vom apăra şansele, pentru că şi noi avem un lot valoros şi ţintim victoria. Nu avem jucători accidentaţi, sperăm că rămână tot lotul valid până la ora meciului. Ne bucurăm de revenirea lui Krstanovic, care e entuziasmnat la rândul său. Cunoaşte majoritatea sistemelor de joc, dar mai are nevoie de puţin timp. Este un jucător care reîntregeşte jocul la capitolul finalizare şi recuperare. Roberts este extrem de atletic, îşi foloseşte calităţile la maxim, dar cred că în meciurile grele se va vedea eficienţa lui Krstanovic. În privinţa transferului lui LeVar Seals la altă echipă, cred că trebuie subliniat că în viaţa fiecărui jucător profesionist există diverse perioade. LeVar a fost un jucător foarte important pentru noi, dar a dorit altceva după trei ani. Joacă la altă echipă, e posibil să revină la Cluj în viitorul sezon, dar nu cred că trebuie dramatizată situaţia mai mult".
Echipa va pleca vineri dimineaţa spre Bucureşti, având programat şi un antrenament, seara, în Sala Antilopa. Meciul va avea loc, sâmbătă, de la ora 17.00.

Parteneri