imagine articol

Declaratii, 18 februarie

Tab Baldwin: "Orice echipa care joaca impotriva cvintuplei campioane stie ca este o ocazie speciala. Adversara noastra de sambata are o echipa mai puternica decat sezonul trecut. Jucatorii nostri nu trebuie motivati suplimentar pentru acest meci, fiind vorba de o confruntare cu campioana, dar e o saptamana importanta in pregatiri. Avem meciuri castigate consecutiv, apararea merge destul de bine, dar in atac mai sunt probleme si trebuie sa legam sistemele de joc. Ne asteapta un meci in care e clar ca nu ne putem permite greseli. Jucatorii trebuie sa fie proaspeti, cu mintea limpede, dar si refacuti fizic dupa trei saptamani de pregatiri intense in vederea meciurilor cu Sibiu si Brasov. Consider ca adversara noastra a luat o optiune serioasa la ocuparea primului loc, desi mai sunt multe meciuri de jucat din retur. Avem motivatia de a merge acolo si a castiga, astfel incat rezultatul sa ne ajute sa atingem locul secund la finalul returului. Pentru noi nu e o presiune extraordinara daca pierdem, jucam pe terenul campioanei si nu cred ca se asteapta multa lume sa castigam. Cel mai important este sa jucam mai bine ca pana acum, sa dam tot ce e mai bun si sa ne pregatim pentru atmosfera de play-off, pentru ca acest meci este comparabil cu unul de play-off. Nu cred ca echipei adverse ii este frica de cineva. Are un sezon bun, joaca un baschet bun, are jucatori increzatori si e pe locul I, dar asta nu inseamna ca vor sa piarda. Pentru ei acest meci nu e unul de "do or die", nu e critic, daca privim clasamentul, dar e un meci special. Jucatorii noi, Milacic si Roberts, intra treptat in atmosfera echipei noastre. Sunt sigur ca intalnirea cu antrenorul Arnautovic va inseamna o strangere de mana inainte si dupa meci. A facut treaba buna de cand a venit, iar noi la randul nostru vom face ce putem mai bine. Pe de alta parte, consider ca lucrez intr-un club special. Nu cred ca Mircea Cristescu va fi vazut sa faca declaratii de orice fel. Poate alte cluburi simt sa fie in atentia reflectoarelor, eu cred ca sunt importante cele 40 de minute de baschet si rezultatul final. Asta e tot! Pentru cei care simt nevoia sa fie in fata la declaratii, e extraordinar, dar noi dorim doar sa jucam meciul. Inaintea meciurilor de acest fel da tarcoale un gand <fantoma> in privinta arbitrajelor, daca vor inclina balanta sau nu pentru o echipa. Eu sper ca arbitrii sa faca un meci bun si nu doar acesta, ci orice meci din campionat".
Zoran Krstanovic: "Orice joc cu echipa din Ploiesti este foarte dur, indiferent unde se joaca. Sunt ambitii. Vrem sa fim mai buni si cred ca avem sanse, chiar daca jucam cu echipa de pe primul loc. Nu putem promite nimic, pentru ca luam lucrurile pas cu pas, dar in mod sigur vrem sa dam tot ce avem mai bun. Nu cred ca jucatorii trebuie sa asculte diverse declaratii, care sunt doar vorbe. Conteaza doar ce e pe teren. Acesta e un meci de campionat, nu e de play-off. In ce ma priveste, cred ca mai am nevoie de putin timp sa intru in forma si cred ca sunt important pentru echipa la fel ca orice alt coleg. Toti avem responsabilitati pe teren. Fata de anul trecut sunt jucatori mai buni - ma refer la Osby, Roberts, Lapuste intr-o forma mai buna".
Mircea Cristescu: "Sunt sigur ca daca echipa noastra era in formula actuala de la inceputul sezonului eram mai sus in clasament. Nimeni nu s-a nascut perfect, am facut schimbari in lot, dar oricat de profesionisti ne dorim sa fim, e imposibil in acest moment sa ne permitem scouteri peste tot in lume. De aceea ne bazam pe experienta de pana acum. Viata m-a invatat ca jucatorii decid pe teren ce se intampla, de aceea imi e mult mai greu in actuala postura decat atunci cand am fost jucator. Au existat niste declaratii-provocari in aceste zile, care poate denota si un pic de frica, dar antrenorul Baldwin si Krstanovic au spus ceva foarte bine: un meci se decide pe teren, nu prin declaratii. Incercam sa lucram cat mai bine si nu plecam urechea la tot felul de declaratii. Cand va fi momentul voi face si eu declaratii, toata lumea stie ca am mai facut si nu au fost pe placul tuturor. Jucatorii noi, Milacic si Roberts nu au vazut meciuri din finala, pentru ca nu cred ca au nevoie de asta. Milacic a jucat in cariera lui zeci de meciuri peste nivelul echipei din Ploiesti, in timp ce Roberts e un pusti cu calitati fantastice. Echipa va pleca vineri spre Ploiesti, unde va avea si un antrenament. Meciul este programat sambata, de la ora 19.00. Nu cunosc amanunte acum despre bilete, dar stiu ca sunt fani ai nostri care vor sa mearga la meci. Cand vom sti numarul exact al acestora, vom cere informatii oficiale echipei adverse despre bilete. Adversara ar trebui sa nu uite ca datorita noua si finalei de anul trecut si-a recastigat suporterii. Meciul 1 al finalei a inceput cu 200 de spectatori, iar la ultimul sala era plina. Sper ca meciul de sambata va fi de calitate, dar pentru noi este un meci ca oricare altul. Nu il tratam special, ci e la fel ca si o partida cu orice adversara din campionat, indiferent pe ce loc s-ar afla aceasta".

Parteneri