imagine articol

Cuic: Serbia a revenit in topul european

Aceasta seara a fost magica pentru nationala Serbiei, la Europenele din Polonia, conationalii lui Cuic, Medvedj si Perovic, reusind sa invinga de o maniera entuziasmanta campioana en-titre, Rusia, cu 79-68 (41-28).
"Primul lucru pe care vreau sa-l spun este ca Serbia a revenit cu aceasta performanta in topul european. S-a calificat in semifinale si e extraordinar. Au fost schimburi de generatii, multi jucatori tineri, dar s-a dovedit ca daca se respecta strategia de joc, regulile si mai ales apararea, care a fost principala arma, vine victoria. Mi-a placut atitudinea baietilor si cred ca trebuie sa o imprumutam si noi la echipa noastra. Mai mult, sunt aspecte in apararea Serbiei pe care le putem folosi si noi. Mi-a placut intreaga echipa, poate cu un plus pentru Milos Teodosic, care a avut curajul sa ia jocul pe umerii lui cand a fost greu. Ma bucur mult pentru echipa nationala a tarii mele si sper sa jucam finala la Europene", a spus Branko Cuic, in urma cu putin timp, la finalul disputei Rusia-Serbia. Cuia a vazut meciul impreuna cu antrenorul Milorad Perovic, dar si cu Vladan Jocovic.
In al doilea meci din sferturile CE din Polonia, Franţa a fost depasita clar de campioana mondială Spania (66-86), iar  maine vor avea loc confruntarile dintre Turcia şi Grecia, respectiv Slovenia şi Croaţia.
Semifinalele vor avea loc sâmbătă, Serbia fiind prima echipă calificată în această fază, iar duminică, finalele.

Parteneri