imagine articol

Continua cursa

Articol de pe numaibaschet.ro

Sâmbătă, echipa naţională universitară a României a suferit prima înfrângere la cea de a 25-a ediţie a Jocurilor Mondiale Universitare de la Belgrad (Serbia). Tricolorii au fost învinşi de campioana en-titre Lituania, cu scorul de 85-65. În pofida acestui eşec tricolorii au obţinut calificarea pentru faza a doua a grupelor încă de vineri, după victoria obţinută împotriva formaţiei similare a Mexicului.

Balticii s-au desprins încă din prima repriză, când au câştigat primele două acte cu 19-12 şi 23-12, astfel încât la vestiare s-a intrat la scorul de 42-24. România a redus din handicap în primele minute ale reprizei a doua, când s-a apropiat la 12 puncte, scor 46-34. După o altă uşoară desprindere a balticilor, tricolorii au reuşit să se apropie la doar 7 puncte, chiar în debutul sfertului decisiv când ai noştri au marcat primele 7 puncte, scor 62-55. Aceasta avea să fie şi cea mai mică diferenţa la care România a izbutit să se apropie împotriva campioanei mondiale universitare în exerciţiu. Se impune să menţionăm aici că antrenorul balticilor şi-a permis să ruleze 11 jucători, fiecare dintre ei izbutind să-şi treacă numele în dreptul marcatorilor, în vreme ce Dan Calancea a apelat la doar şapte jucători pe toată durata meciului: Mandache, Chetreanu, Silvăşan, Nicoară, Drăguşin, Andrei şi Paliciuc.

Remarcaţii echipei României în acest meci au fost:
Ionuţ Drăguşin - 19 puncte, 8 recuperări, 5 posesii pierdute.
Titus Nicoară - 15 puncte, 13 recuperări, 3 pase decisive, 5 posesii pierdute.
Mihai Silvăşan - 13 puncte (2x3), 3 recuperări, 2 intercepţii, 3 posesii pierdute
Andrei Mandache - 12 puncte (3x3), 7 recuperări, 7 posesii pierdute.
Paul Chetreanu - 5 puncte, 3 recuperări, 2 intercepţii, 3 posesii pierdute.

În urma rezultatului înregistrat astăzi, Lituania câştigă Grupa B, cu trei victorii din tot atâtea meciuri şi avansează în faza următoare a competiţiei având 2 puncte, obţinute ca urmare a victoriei obţinute împotriva României. Tricolorii conduşi de tandelul Calancea - Costescu vor avea un punct, echivalent înfrângerii suferite astăzi.

România şi Lituania vor întâlni Letonia şi Germania, echipe care s-au clasat pe primele două poziţii în Grupa G.

BAFTA MAI DEPARTE!

Parteneri