imagine articol

Campioana României pierde meciul cu Lietkabelis din 7Days EuroCup

Baschetbaliștii noștri s-au recunoscut învinși miercuri seara de către vicecampioana Lituaniei. U-Banca Transilvania a cedat confruntarea din deplasare cu Lietkabelis, scor 89-84.

Stefan Birčević a adus primele reușite ale noastre, marcând un coș de trei puncte și apoi punctând din interiorul semicercului. Lituanienii au răspuns imediat cu un parțial de 6-0, astfel că partida s-a strâns. Mihai Silvășan a evidențiat în declarația premergătoare jocului faptul că balticii sunt experți la aruncările din spatele semicercului. Drept dovadă, Lipkevicius a impresionat prin precizia sa, ajutându-și colegii să încheie în notă pozitivă sfertul, 19-18.

Pe parcurs și-a intrat în rol și fostul nostru jucător, Željko Šakić. Croatul ne-a făcut viață grea prin aruncările de la distanță, însă a dat peste un adversar redutabil în spațiul de trei secunde. Stipe a fost un adevărat stâlp sub coș și a marcat pentru 21-29. Până la urmă Šakić și Lipkevicius le-au conferit celor de la Lietkabelis un avantaj de trei lungimi la pauză, 39-36.

U-Banca Transilvania nu a strălucit la libere sau trei puncte în prima parte, așa că Patrick Richard și-a dorit să schimbe acest lucru. Căpitanul nostru a inaugurat repriza secundă, însă balticii au rămas la fel de exacți. Americanul Morris a înscris din spatele liniei de 6.75, 47-42, dar Meindl a oferit o replică pe măsură.

Combatantele s-au schimbat la conducere de mai multe ori, până când același Morris a stabilit cea mai mare diferență de pe tabela de marcaj, 78-69. Chiar și așa, nu am cedat. Alb-negrii au încercat să se apere agresiv, iar Meindl ne-a dat speranțe pe final, 85-82. În cele din urmă, amfitrionii au gestionat mai bine situația și au obținut un rezultat pozitiv.

Léo Meindl a izbutit 22 de puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive, în vreme ce Andrija Stipanović s-a evidențiat prin 20 de puncte, 7 recuperări și un assist. Jordan Taylor a pus pe tabelă 14 puncte, 6 pase decisive și 2 intercepții.

Mihai Silvășan:

"Din păcate, este al treilea meci pe care îl pierdem în EuroCup. Toată lumea ne laudă pentru felul cum ne luptăm, însă trebuie să învățăm cum să câștigăm. În această seară i-am simțit lipsa lui Karel Guzman din rotația noastră de bază. Sunt mulțumit felul cum au intrat băieții pe teren, determinați. Cred că puteam să câștigăm meciul, însă ei au înscris câteva aruncări importante. Mergem mai departe, este doar al patrulea meci din actualul sezon. Urmează o pauză, în care ne vom concentra să devenim mai buni."

Andrija Stipanović:

"Din nou am pierdut un meci strâns. Am dat totul și ne-am luptat până la final. Sezonul de abia a început în EuroCup, însă trebuie să învățăm cum să obținem victorii în această competiție. Echipa noastră este una nouă, avem calitate și sunt sigur că vor veni rezultatele bune."

HAIDE "U"
0

Parteneri