imagine articol

Baschetbaliștii noștri vor disputa meciuri amicale în Grecia cu AEK Atena și Panathinaikos

U-Banca Transilvania a plecat joi dimineața din Belgrad spre Atena, acolo unde se va desfășura Memorialul „Nikos Fassouras”, între 8-9 septembrie 2023. 

Acest turneu este organizat de către fosta noastră adversară din Basketball Champions League, Peristeri BC, în memoria baschetbalistului Nikos Fassouras. Turneul se află la cea de-a patra ediție, iar pe lângă Peristeri, participantele vor fi Panathinaikos Atena și AEK Atena. 

De departe, Panathinaikos este cea mai importantă echipă pe care o vom întâlni. Trupa verzilor este de 39 de ori campioană a Greciei, la care se adaugă 20 de Cupe și o SuperCupă. De asemenea, Panathinaikos a cucerit de 6 ori trofeul Euroligii și este o prezență permanentă pe cea mai importantă scenă a baschetului european. 

Amicalul de sâmbătă nu va fi primul pe care U-Banca Transilvania îl va disputa în compania celor de la Panathinaikos. Ne aducem aminte de League of the 4th, turneul organizat la BTarena de către U-Banca Transilvania și Sports Festival, în toamna lui 2018. Atunci, Panathinaikos ne-a învins la mare luptă cu scorul de 79-72. 

Panathinaikos se află în reconstrucție, aducându-l ca antrenor pe turcul Ergin Ataman. Ca achiziții importante, îi amintim pe Juancho Hernangomez, Kostas Antetokounmpo, Dinos Mitoglou sau Kostas Sloukas. Inițial, la memorial a fost invitată în locul celor de la Panathinaikos echipa Lavrio B.C.

Totodată, U-Banca Transilvania își va măsura forțele cu AEK Atena, grupare angrenată în Basketball Champions League. În palmaresul celor de la AEK se regăsesc 8 titluri în Grecia, alături de 5 Cupe, precum și un trofeu Basketball Champions League.

Iată și programul Memorialului:

Vineri, 8 septembrie 2023
20:15 vs AEK Atena 

Sâmbătă, 9 septembrie 2023
20:15 vs Panathinaikos Atena

Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan vor reveni în țară în cursul zilei de duminică, 10 septembrie.    

HAIDE "U"
0

Parteneri