imagine articol

Baschetbaliștii noștri încep semifinalele Ligii Naționale

U-Banca Transilvania o înfruntă pe FC Argeș Pitești în semifinalele Ligii Naționale. Primele meciuri sunt programate sâmbătă, 14 mai, respectiv luni, 16 mai. Duelul de mâine va începe la ora 18:30 și va fi transmis în direct de Prima Sport și Digi Sport. Informații despre bilete sunt disponibile AICI

Echipa lui Mihai Silvășan s-a calificat în careul de ași al campionatului după ce a răpus-o pe BC CSU Sibiu. Richard și compania au înregistrat două succese din tot atâtea posibile în fața sibienilor. În jocul inaugural, U-Banca Transilvania s-a impus cu scorul de 89-79. Ulterior, alb-negrii i-au depășit pe vulturi cu 86-81. 

De partea cealaltă, seria dintre FC Argeș Pitești și SCM U Craiova a necesitat o confruntare decisivă. Jucătorii lui Tudor Costescu au învins-o pe Craiova cu 93-61 în prima partidă, apoi au cedat cu 84-82. Drept urmare, în decisivul din Sala George Ziguli, FC Argeș s-a impus într-o manieră dramatică, scor 75-73.

Întâlnim așadar una dintre grupările puternice din actuala stagiune. Cu alte cuvinte, argeșenii au încheiat sezonul regulat pe locul 4, cu un bilanț de 22 de succese și 8 înfrângeri. La Pitești evoluează totodată mai mulți jucători valoroși din străinătate, cum ar fi Mladen Jeremic sau Toarlyn Fitzpatrick. Nu trebuie omiși nici internaționalii Mihai Măciucă respectiv Tudor Gheorghe.

Potrivit informațiilor publicate pe pagina de facebook a Piteștiului, viitorii noștri adversari au serioase probleme de efectiv. Mai exact, Toarlyn Fitzpatrick, Nikola Jevtovic, Konstantinos Gontikas și Ray Thornton nu vor putea evolua la Cluj-Napoca din cauza problemelor medicale.

În sezonul regulat, U-Banca Transilvania a câștigat ambele întâlniri cu FC Argeș Pitești.

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Ne gândim la jocul nostru, ne dorim să luăm fiecare meci pas cu pas. Nu ne gândim la calificare, vrem să jucăm un baschet de calitate. Cel mai important este să evoluăm bine în primul meci şi să câştigăm. Am aflat că au probleme medicale, iar dacă vor veni fără acei jucători, cu siguranţă nu vor fi atât de competitivi. Cu siguranţă nu vor ceda şi vor veni aici fără nimic de pierdut. Va fi un meci ciudat din punct de vedere tactic, ei joacă fără pivot. Indiferent de adversar, noi trebuie să ne vedem de joc, să avem intensitate şi nu ne dorim să facem vreo surpriză neplăcută.  

Parteneri