imagine articol

Balkan-boy - PROSPORT

Articol de Roxana PRICHICI, Prosport

 
Cuic vrea soluţionarea problemei parcărilor şi un Someş mai curat. E îndrăgostit de Grădina Botanică, oaza verde din mijlocul junglei urbane, şi a fost fanul piesei Elenei Gheorghe - “Balkan girls”,  la Eurovision
 
Branko Cuic nu mai este doar un jucător al lui U-Mobitelco. Prin evoluţii de excepţie, devotament maxim şi o carismă aparte, a devenit un simbol. După două sezoane la Cluj, a avut nevoie de un singur minut pentru a-şi negocia prelungirea contractului. Se grăbea să meargă la vânătoare de apartamente, deoarece din toamnă nu va mai locui la hotel. Îşi va aduce şi familia pe Someş. Tara, fetiţa lui de şase ani, va merge din toamnă aici la şcoală. “Vreau să prind rădăcini aici. Clujul este a doua mea casă”, a mărturisit sârbul. Pentru că începe să se simtă român, vrea să se înrudească cu Mihai Silvăşan: “Silvă a fost la mine în vizită şi Tara s-a ataşat mult de el. Vrem să-l facem naş la biserică”. Mai mult, fiindcă vrea să-şi încheie cariera la U, iar pe urmă să rămână în cadrul clubului, promite că în această vară se va pune cu burta pe dicţionarul sârbo-român. “E musai. Ştiu că şi Krstanovic vrea un post la club, dar el e mai tânăr, aşa că eu mă voi retrage primul. O să-mi ocup postul, apoi îl iau şofer“, a glumit Cuic.
 
A fost şi fotbalist
 
Înainte de a semna o nouă înţelegere cu U, a aşteptat, în zadar, un telefon de la echipa de fotbal. Ar fi vrut să pună umărul în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Divizia C. “Am fost mulţi ani fundaş, dar aş juca pe orice post. Aş putea fi un Nikola Zigic al Clujului. Când erau în prima ligă, mergeam la stadion. La CFR n-am fost, nu mă trage inima”, a explicat Cuic. Când nu e pe teren şi nu se uită la sport, baschetbalistul preferă programele de familie, fiind fan al emisiunii Test de fidelitate. De asemenea, îi place muzica românească, a votat-o pe Elena la Eurovision, iar piesa Şoapte a Celiei e una dintre preferatele lui.
 
Vrea să vorbească cu Apostu
 
Ca orice locuitor al Clujului, Cuic are nemulţumiri legate de oraş şi se gândeşte să apeleze la telefonul primarului, deşi nu îi e foarte clar cine l-a înlocuit pe Emil Boc. “Găsirea unui loc de parcare e misiune aproape imposibilă, ar trebui rezolvată problema. Aş sugera şi curăţarea râurilor. La anul vrem să luăm titlul şi trebuie să respectăm tradiţia, adică să facem o baie în Someş. Preferabil într-o apă curată”, a mai zis Cuic.

FOTO: PROSPORT

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit