imagine articol

U-Banca Transilvania o înfruntă pe teren propriu pe Unicaja Malaga

U-Banca Transilvania dispută marți, 8 martie, unul dintre cele mai importante meciuri din istoria clubului. Formația noastră primește vizita spaniolilor de la Unicaja Malaga. Confruntarea se va desfășura la BTarena cu începere de la ora 19:30 și va fi transmisă în direct de Look Sport.

După ce au învins-o pe Prometey în ultimul joc, baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au parte de o nouă confruntare în Basketball Champions League. Între timp, ucrainenii au anunțat că se vor retrage din competiție, astfel că grupa K va rămâne cu trei echipe. Rămâne de văzut cum va fi afectat în acest sens clasamentul, o decizie urmând a fi luată astăzi.

Până în prezent, U-Banca Transilvania este singura formație neînvinsă, acumulând trei victorii din tot atâtea posibile. În schimb, Unicaja Malaga a bifat o victorie și două eșecuri. Andaluzii au câștigat meciul cu Filou Oostende și au pierdut cu Prometey, respectiv U-Banca Transilvania. Față de disputa din Spania, adjudecată de Richard și compania cu 79-73, Unicaja Malaga și-a schimbat antrenorul. Drept urmare, pe banca ibericilor stă Ibon Navarro, un tehnician de 46 de ani, care le-a mai pregătit pe Manresa, Murcia și Andorra.

În campionat, Malaga este pe locul 13, cu un bilanț de șapte rezultate pozitive și 12 înfrângeri. Ultima dată, Malaga a pierdut la mare luptă partida cu Murcia, scor 88-87. Dario Brizuela a fost cel mai bun marcator al celor de la Malaga, prin cele 19 puncte. De notat faptul că în acest meci a evoluat timp de 15 minute și Emi Cățe. Revenind la Brizuela, el este un jucător important și în Basketball Champions League, acolo unde se remarcă cu medii de 13.1 puncte. La rândul lor, Bouteille și Fernandez reușesc medii de 10 puncte pe meci.

Totodată, Unicaja Malaga va face deplasarea la Cluj-Napoca fără unul dintre oamenii de bază, Michael Eric. Pivotul nigerian s-a accidentat la genunchi chiar în partida cu U-Banca Transilvania și nu va mai juca în actualul sezon. De cealaltă parte, alb-negrii nu au probleme medicale și sunt dornici să obțină un nou rezultat istoric, care să ne apropie de faza următoare a întrecerii.

În final, menționăm faptul că banii strânși din vânzarea biletelor la meciul cu Unicaja Malaga vor fi donați către Asociația PATRIR (Peace Action Training and Research Institute of Romania), organizaţie care oferă suport umanitar pentru refugiații ucraineni de pe teritoriul României.

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania 

Va fi un meci cu o echipă foarte puternică. Practic, jumătate din echipa lor este schimbată față de partida din tur. Au cinci jucători noi care au revenit după accidentări sau au fost transferați recent. Ultimele lor meciuri au fost reușite în campionatul Spaniei, au învins pe Fuenlabrada la 20 de puncte, au pierdut cu Real Madrid la un punct și ulterior au cedat cu Murcia, tot la un punct. Va fi un meci disputat, se întâlnesc două echipe agresive, care joacă fizic. Ceea ce ține de noi este să dăm totul din punct de vedere mental și fizic, pentru a ne apropia victoria. Scopul nostru este să câștigăm și nu ne gândim la altceva. Nu știu dacă va fi o presiune mai mare sau nu, în privința unei eventuale calificări. Noi încercăm să avem aceeași mentalitate și anume să nu ne gândim la ce se poate întâmpla din punct de vedere al clasamentului. Noi ne gândim cum să ne facem treaba posesie de posesie și să ne apropiem victoria la final. Aceasta este mentalitatea noastră. Eu încerc să evit discuții despre calificare, noi vrem să fim concentrați la meci. Sprijinul fanilor va fi extrem de important, sunt convins că ne vor ajuta să avem energia necesară pentru a câștiga. A fost un interes mare, biletele s-au epuizat relativ repede înaintea acestui meci și cred că sala se apropia de capacitate maximă, dacă nu existau restricțiile. Sper să le oferim un spectacol pe teren și victoria la final. Băieții sunt motivați și concentrați pentru meciul care urmează. Știm că este o partidă importantă. Tot timpul echipa s-a motivat în preajma unor jocuri de acest gen. Așa îi simt și acum. Evident, vom întâlni un adversar puternic, se poate întâmpla orice. Este important să fim aproape de 100% și să facem tot ce ține de noi. Lotul este complet, nu avem o problemă cu accidentările. 

Elijah Stewart, jucător U-Banca Transilvania 

Este un meci pe care trebuie să îl câștigăm. Nu știm care va fi situația după retragerea celor de la Prometey. Noi trebuie să ne facem treaba și să câștigăm. Fanii sunt foarte importanți, vor aduce energie în sală, iar noi vom încerca să nu îi dezamăgim. Vrem să ne facem jocul. Eu iubesc atmosfera de acasă și de abia aștept să jucăm.

HAIDE "U"
31

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit