imagine articol

Coșuri pe zâmbete, nu pe puncte. Campionii României vor juca baschet cu tineri instituționalizați

U-Banca Transilvania se alătură proiectului ”Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret”, desfășurat de Asociația Caiac SMile. În cadrul acestei inițiative, tineri instituționalizați din mai multe județe pot practica sporturi în aer liber, cu scopul de a învăța ce înseamnă să ducă o viață sănătoasă. Potrivit asociației, obiectivul proiectului constă în protejarea și promovarea egalității de șanse și tratament în rândul tinerilor, precum și integrarea în societate prin intermediul sportului.

Pe parcursul a două luni, zeci de copii și tineri instituționalizați au practicat sporturi precum caiac, tenis de masă, tenis de câmp sau baschet. Clubul nostru a răspuns prezent la această inițiativă, iar trei dintre jucători vor intra pe teren alături de beneficiarii Centrului de Intervenție pentru Copilul Abuzat. Vor participa și copii de la mai multe case de tip familial din oraș. 

Astfel, Nándor Kuti, Giordan Watson și Brandon Brown îi vor învăța pe tineri cum să arunce la coș și să joace baschet. În acest sens, componenții campioanei României vor fi prezenți marți, 5 octombrie, la Baza Sportivă Gheorgheni, începând cu ora 15:00. 

Proiectul “Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret” este organizat de Asociaţia Club Sportiv Caiac SMile, cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Cluj-Napoca, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj și Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca. Programul se încheie pe data de 10 octombrie. 

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniTudor TailorTransylvania Recovery Center