imagine articol

Baschetbaliștii clubului nostru vor pune capace și în afara meciurilor

U-Banca Transilvania se alătură unui proiect special, denumit Capace cu Suflet. Acesta a demarat în anul 2014 și își propune să îi determine pe oameni să colecteze capace de plastic de tip HDPE și PP, pentru cauze nobile. Odată selectate, capacele sunt vândute unor firme de colectare selectivă, iar banii strânși sunt în totalitate donați către acțiuni de binefacere. 

Proiectul este coordonat de către Anca Tătaru, rezultatele fiind de-a dreptul remarcabile. În total, din a doua jumătate a lui 2014 și până la finalul lui 2019, ea a colectat și predat peste 6 tone (6.574 kg) de capace și a donat 16.246 lei înspre 26 de cauze. Cea mai recentă dintre ele este o donație către Căsuța Blondie, prima asociație din România pentru copiii abandonați din spitale. 

Anca nu este singura responsabilă cu faptele bune și are alături o echipă de 12 oameni. Proiectul de suflet a pornit la un drum ca un soi de hobby, însă voluntarii se bucură de fiecare data când văd oameni dornici să reducă impactul asupra mediului, ajutând totodată pe cineva. În plus, au reușit să se extindă în mai multe orașe din țară, cum ar fi București, Constanța, Sibiu sau Iași. 

Acțiunea se desfășoară într-un mod simplu. La firmele sau instituțiile partenere se amplasează mici puncte de colectare. Acolo doritorii aduc capace, care ulterior sunt strânse de către Anca și colegii săi. Obiectivul pentru 2021 este unul îndrăzneț. Se dorește colectarea a 10 tone de capace și ajutorarea a cel puțin 20 de cauze.

U-Banca Transilvania a decis să dea o mână de ajutor, astfel că vom avea un punct de colectare personalizat la BTarena. Acolo vor putea contribui juniorii, seniorii, angajații clubului și personalul sălii BTarena. 

Simona Oțel, manager de marketing

Această inițiativă este un pas pe care U-BT îl face înspre desfășurarea sustenabilă a activității sportive. Conștientizarea problemelor de mediu este foarte importantă, așa că ne revine responsabilitatea de a pune în aplicare proceduri pentru minimizarea impactului asupra mediului. De asemenea, ne dorim ca această acțiune să fie educativă pentru juniorii Academiei U-BT și să inspire suporterii să colecteze selectiv deșeurile.

Patrick Richard, jucător U-Banca Transilvania

La fiecare antrenament echipa consumă minim 16 sticle de apă. De astăzi vom începe să colectăm capacele de la sticle. Este foarte important să reciclăm și să avem grijă de mediul înconjurător. Vă încurajez pe toți să luați atitudine și să colectați selectiv pentru protejarea naturii și pentru binele nostru. Gesturile mici fac diferența!

HAIDE "U"
30

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit