imagine articol

Panouri la gradinite

Primele panouri de baschet destinate copiilor din gradinitele clujene vor fi amplasate maine, incepand cu ora 11.00, la Gradinita Poienita (Str. Alverna nr. 63), in cadrul proiectului national derulat de Federatia Romana de Baschet. La ceremonia de joi va participa si presedintele FR Baschet, Carmen Tocala. Pentru judetul Cluj au fost alocate 60 de panouri de baschet (de trei marimi diferite) destinate gradinitelor.

Derularea acetui proiect vizeaza in primul rand stimularea interesului prescolarilor pentru sport si atragerea lor pentru a deveni practicanti ai unei ramuri de sport. Proiectul “Sa crestem sanatos” mai are ca target prevenirea in randul prescolarilor a unor atitudini si comportamente daunatoare societatii, precum si pregatirea copiilor in vederea integrarii lor sociale. Totodata, vizeaza si derularea unor activitati care sa vizeze imbunatatirea pregatirii profesionale a profesorilor prin implicarea Federatiei Romane de Baschet la nivel national si prin Asociatiile Judetene de Baschet la nivel teritorial.Programul lansat de FR Baschet se adreseaza copiilor în vârstă de 3 - 6/7 ani, în grădiniţe cu program normal, prelungit şi săptămânal, de stat si particulare, dar si familiilor acestora si cadrelor didactice din institutiile de invatamant selectate sau care isi vor manifesta disponibilitatea pentru implementarea acestui proiect.In cadrul acestui proiect national se vor monta panouri speciale pentru prescolari, de dimensiuni reduse, care sa asigure copiilor satisfactia inscrierii cosurilor, si se vor amenaja terenuri de baschet de dimensiuni 5x5m, sau in locurile in care exista spatiu terenuri de dimensiuni normale (28m/15m). Gradinitele incluse in proiect vor fi dotate si cu mingi nr. 5, speciale pentru grupa de copii carora se adreseaza FRB.Proiectul a fost demarat in anul 2007, atat in plan national, cat si local, si a fost deja implementat cu succes in mai multe municipii si orase, printre care Bucuresti, Targu Mures, Galati, Sibiu, Otopeni, Focsani, Targu Jiu, Oradea.

Pentru parintii interesati de toate detaliile proiectului, acesta poate fi accesat la adresa: http://www.frbaschet.ro/downloads/proiect_gradinite.pdf

Parteneri