imagine articol

Duško Vujošević a început o serie de workshop-uri cu antrenorii Academiei U-BT

Duško Vujošević ține să fie în contact permanent cu antrenorii de la academia clubului nostru. În toată lumea antrenamentele au fost sistate, așa că juniorii efectuează pregătirea acasă, sub îndrumarea tehnicienilor de la U-BT. Duško Vujošević este în dialog cu colegii săi mai tineri, pe care îi instruiește prin intermediul unor conferințe desfășurate online. Discuțiile din această săptămână s-au axat în jurul tehnicii unei aruncări corecte la coș. S-a vorbit despre diverse exerciții de corectare a aruncărilor, dar au fost atinse și subiecte ce țin de mentalitatea jucătorilor și a antrenorilor. Tehnicianul coordonator al formației noastre a pus accentul pe ideea că fără muncă dusă la extrem și fără sacrificii nu se poate face performanță la un nivel înalt.

Duško Vujošević, antrenor coordonator U-Banca Transilvania

Eu consider că baschetul este misiunea vieții mele. De aceea încerc să îi ajut pe antrenorii de la clubul nostru. Eu și clubul ne-am înțeles de la bun început că va fi o astfel de colaborare, între mine și ceilalți antrenori de la juniori. Această criză nu ne permite să fim împreună în sală, așa că am găsit o altă variantă să lucrăm. Cel mai important este ca juniorii să învețe un ABC corect al baschetului. După aceea, totul poate fi îmbunătățit. Sunt unele reguli pe care trebuie să le respectăm atunci când vine vorba de metodica învățării baschetului. Mie îmi place ca fiecare antrenor să fie autentic, să vină cu propriile idei de pregătire. Tinerii antrenori trebuie să aibă imaginație la antrenamente. La grupele de baby baschet și mini baschet metodele de pregătire trebuie să fie diferite față de celelalte categorii de vârstă. Antrenorii trebuie să își construiască un fel de coloană vertebrală a baschetului și apoi pot să dezvolte totul.

Simona Mușat, antrenoare la echipa a doua U-14

Este o inițiativă foarte bună. De la domnul Vujošević ai ceva de notat de fiecare dată când îl asculți vorbind. Din experiența dânsului ai multe de învățat. La juniori și mai ales la cei mici este o muncă titanică. În primul rând, noi, antrenorii, trebuie să îi facem pe copii să iubească acest sport. Să vină cu plăcere la antrenamente. Să se simtă bine și totodată să învețe corect orice mișcare. Chiar și să alerge. E foarte greu să corectezi o mișcare greșit însușită. Răbdarea și repetiția sunt cheile pentru pentru a progresa. Este bine ca într-o academie să existe o direcție pe care să o urmeze toți antrenorii.

Sergiu Popa, antrenor principal la grupa U15

Duško Vujošević este unul dintre antrenorii îndreptățiți să țină sesiuni de coaching cu antrenorii de juniori, deoarece a format mulți sportivi, pe care i-a pregătit pentru baschetul profesionist jucat la cel mai înalt nivel. Avem o șansă în această perioadă să aflăm din metodele și secretele dânsului. Orice element tehnic însușit greșit necesită infinit mai mult timp pentru a fi corectat. De aceea, învățarea ABC-ului este esențială în formarea unui jucător de baschet. Există mai multe opinii legate de ce este corect sau greșit din punct de vedere metodic, însă fiecare club de juniori ar trebui să aibă o «Biblie» a metodicii învățării, pe care toți antrenorii să o urmeze. 

Parteneri