imagine articol

Dragan Torbica este noul antrenor al Academiei U-BT

Academia U-BT va fi completată de un specialist sârb. Începând cu sezonul viitor, Dragan Torbica se va ocupa de pregătirea juniorilor U14. 

Născut pe 13 septembrie 1968 în orașul Zrenjanin, Torbica este un antrenor cu o bogată experiență în baschetul juvenil. Acesta a condus formații de juniori din Serbia și Germania. Mai exact, după ce și-a încheiat cariera de jucător profesionist, Dragan a început în 1999 Școala de Antrenori din Novi Sad. Astfel, a devenit antrenorul principal al echipei de seniori BC "Proleter" Zrenjanin. 

Ulterior, Torbica a plecat la BC Novi Sad, grupare alături de care a promovat în primul eșalon din Serbia. Tehnicianul sârb și-a continuat cariera în eșaloanele inferioare din Germania, colaborând cu BC "NOMA", Iserlohn, BC "Osnabruck Ballers" sau Iserlohn Kangaroos. În Germania, Dragan a condus atât echipe de seniori, cât și de juniori. Astfel a contribuit la formarea unor tineri ce au făcut ulterior pasul spre Bundesliga. 

Pe lângă echipa U14, Dragan Torbica va fi și coordonatorul antrenamentelor de pregătire individuală de care beneficiază toți juniorii legitimați la clubul nostru.

HAIDE "U"
3

Parteneri