imagine articol

U-Banca Transilvania, în fața primelor meciuri oficiale din sezonul 2023/2024

U-Banca Transilvania pornește oficial la drum în sezonul 2023/2024. Echipa noastră dispută, la finalul acestei săptămâni, primele meciuri în cadrul turneului de calificare al Cupei României. Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au plecat joi spre Oradea, acolo unde au programate două partide.

 

Astfel, clujenii se vor duela vineri, 15 septembrie 2023, cu CSM CSU Oradea, la Sala Polivalentă din Oradea. Jocul va demara la ora 19:00 și va fi transmis în direct la Digi Sport 4 și FRB TV. Practic, este vorba despre o reeditare a finalei Cupei României din stagiunea precedentă, precum și o reeditare a finalei campionatului. Din fericire, în sezonul precedent, U-Banca Transilvania a ieșit de fiecare dată învingătoare.

 

Cu excepția lui Mark Ogden, CSM CSU Oradea și-a păstrat nucleul de bază. Ba mai mult, trupa lui Cristian Achim s-a întărit prin aducerile lui Toderick Gotcher, Nijal Pearson și Lennard Freeman. În presezon, leii bihoreni au jucat patru meciuri de verificare cu adversari din țară, dar și din străinătate. Toate meciurile au fost câștigate de către Nicolescu și compania.

 

După duelul cu CSM CSU Oradea, U-Banca Transilvania o va înfrunta sâmbătă, 16 septembrie 2023, pe Dinamo București. Prima minge se va juca la ora 19:00, în direct la FRB TV. 

 

Trupa câinilor s-a schimbat din temelii în vară, din moment ce toți stranierii sunt noi. Cu alte cuvinte, au sosit în Ștefan cel Mare jucătorii Zarko Djuric, Petar Avlijas, Sean Evans, Cortez Edwards, Shaquillo Fritz și Andre Jones. 

 

La capitolul români, Dinamo a bătut palma cu Cristian Maticiuc și David Antonescu. Pe bancă a rămas grecul Sotiris Manolopoulos, care a și participat cu reprezentativa elenă la Campionatul Mondial recent încheiat. Dinamoviștii au jucat trei meciuri de verificare, cu FC Argeș, CSM Constanța și CSM Târgu Jiu, bilanțul fiind de două succese și un eșec. 

 

Câștigătoarea grupei se va califica la Turneul Final al Cupei României. De asemenea, se poate califica și echipa de pe locul doi, dar la acest aspect va conta decisiv coșaverajul general. 

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Începem extrem de tare acest nou sezon competițional. Primul meci oficial este împotriva unei echipe foarte bune. Probabil, echipa care va pierde primul meci nu se va califica în faza următoare. Așa a fost tragerea la sorți, chiar dacă, din punctul meu de vedere, nu este în regulă. Sunt convins că și cei de la Oradea cred la fel. Sunt șanse mari ca Turneul Fina 8 să fie fără una dintre cele mai bune echipe din România. Cu siguranță mergem la Oradea pentru a ne califica și a ajunge în faza finală. Toată lumea e aptă, sănătoasă și așteptăm cu nerăbdare să jucăm. 

 

Patrick Richard, căpitan U-Banca Transilvania

 

Vom avea două meciuri foarte importante. Începem sezonul în forță și cred că e distractiv că se întâmplă astfel. Obiectivul nostru este să intrăm în Final 8 și să câștigăm Cupa. Avem un meci cu Oradea, se vor înfrunta cele mai bune echipe din sezonul trecut. Știu ce înseamnă acest lucru pentru fani. Noi ne vom concentra la evoluția noastră și vom lua fiecare partidă pe rând. Scopul nostru este să fim din ce în ce mai buni. Vrem o victorie în primul joc și sperăm ca fanii să fie alături de noi în sală. De abia așteptăm să îi revedem, le mulțumim că ne sprijină. Haide “U”! 

HAIDE "U"
3

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA Invest